אוגמנטציה (AUGMENTATION) או השתלת עצם, היא אחת הפרוצדורות המרכזיות והמורכבות ביותר בתחום שיקום הלסתות האטרופיות (ספוגות) בעקבות נסיגת עצם הלסת. זהו הליך כירורגי שמטרתו לשחזר את צורת ואיכות הלסת, הנפח והעובי של עצם הלסת שאבדו, כדי לאפשר השתלת שתלים להשלמת השיניים עם סיכויי הצלחה טובים יותר לטווח הקצר והארוך. מחסור בעצם הלסת הנו תוצאה של אחת מהסיבות הבאות: חסר שיניים מולד, לאחר עקירת שיניים, מחלות חניכיים מתקדמות, אובדן שתלים, טראומה, הסרת ציסטה או גידול.
במרכז כירורגי שוורץ-ארד אנחנו מובילים את תחום האוגמנטציה עם טכנולוגיות מתקדמות וידע ביולוגי.
אל תתנו למחסור בעצם הלסת לעכב אתכם, זה הזמן להעניק לעצמכם את התשתית המושלמת להשתלת שיניים, פנו עוד היום לקביעת פגישת ייעוץ עם ד"ר שוורץ – ארד
אוגמנטציה – השתלת עצם מתאימה למטופלים הסובלים ממחסור בעצם הלסת בעקבות:
ד"ר שוורץ – ארד, מומחית בינלאומית לכירורגיית פה ולסתות, מובילה גישה חדשנית ומתקדמת לאוגמנטציה, מתוך האמונה שבניית עצם היא לא רק שחזור של מה שאבד, אלא יצירת תשתית יציבה, חזקה ונכונה להשתלות שיניים. ד"ר שוורץ – ארד נמנית בין המומחים המובילים בעולם המיישמים שיטות מתקדמות הכוללות ידע ביולוגי בשילוב עם טכניקות כירורגיות המבוססות על היכולת של הגוף לרפא את עצמו, כאשר רכיבים טבעיים מדם המטופל עצמו משמשים להאצת תהליך הריפוי, לשיפור איכות הרקמות ולהגדלת סיכויי ההצלחה של השתלות שיניים ותהליכי שיקום מורכבים.
בין הכלים בהם משתמשת ד"ר שוורץ – ארד נכללים: Platelets Rich Plasma (PRP) Platelets Poor Plasma (PPP) ממברנה ביולוגי , Platelets Rich Fibrin (PRF), Bone Marrow Aspirate Concentrate (BMAC) (תאי אב).
טכניקות אלו מנצלות את היכולת הטבעית של הגוף לשיקום עצמי, מאיצות את תהליך הריפוי ומשפרות את תהליך הריפוי. התוצאה היא תהליך בטוח יותר, מותאם אישית, שמבטיח סיכוייי הצלחה גבוהים.
כל שיטה לביצוע אוגמנטציה נבחרת בהתאם למצבו האנטומי והרפואי של המטופל/ת, תוך התחשבות בצרכיו ובאורח חייו.
כשמדובר בהשתלות עצם / אוגמנטציה ושיקום הפה, ההצלחה של התהליך תלויה בראש ובראשונה ביכולת של כירורג פה ולסת והצוות הרפואי המסייע להתמודד עם האתגרים המורכבים ביותר ולהעניק פתרונות מתקדמים המותאמים אישית לכל מטופל/ת. ישנם מקרים בכירורגיית פה ולסת שהם לא פחות מאשר אתגר של ממש. מקרים של חוסר עצם משמעותי, מבנה אנטומי מאתגר או היסטוריה רפואית מסובכת, אשר הופכים את הטיפול למורכב יותר, כך שבסופו של דבר, ההשקעה החשובה ביותר היא בבחירת מומחה פה ולסת שמבין את המורכבות, משתמש בטכנולוגיות מתקדמות ומביא לתוצאות ארוכות טווח.
ד"ר דבורה שוורץ- ארד, מומחית בינלאומית לכירורגיית פה ולסתות, חרטה על דגלה לספק פתרונות רפואיים ברמה הגבוהה ביותר למטופלים הסובלים ממחסור בעצם. עם ניסיון ללא תחרות, טיפול באלפי מקרים מוצלחים, מחקר מתקדם ושימוש בטכנולוגיות המובילות בעולם ד"ר שוורץ – ארד מבטיחה תוצאות שמחזירות את איכות החיים והכי חשוב, לטווח ארוך.
במרכז כירורגי שוורץ – ארד רופאים מומחים בתחום השיקום והאסתטיקה. הטיפול השיקומי של בניית השיניים לאחר השתלות עצם מחייב התייחסות מיוחדת הלוקחת בחשבון את הטיפול הכירורגי אשר מכין את התשתית המתאימה לטיפול השיקומי.
במרכז כירורגי שוורץ – ארד תגלו פתרונות חדשניים המבוססים על טכנולוגי מתקדמת וידע ביולוגי ייחודי. פנו אלינו עוד היום לקביעת פגישת ייעוץ עם ד"ר דבורה שוורץ – ארד.
תחליפי העצם יכולים להילקח ממספר מקורות שונים: ממקור אדם, בקר או מקורות סינטטיים.
לאחר הבדיקה הקלינית ובדיקת צילומי הרנטגן, יימצא לעיתים מצב המוגדר כחסר עצם: מצב בו "אין מספיק עצם" לצורך אחיזת שתלים.
במקרים אלו, ניתן לבצע ניתוחים מקדימים או משולבים עם ההשתלות, לצורך הוספת עצם. מקור העצם יכול להיות עצמי (מאתר סמוך) או מלאכותי (השתלת תחליפי עצם).
– דלקת סביב חוד השן אשר גרמה לספיגת העצם
– מחלת חניכיים
– חוסר מולד של שיניים
– אובדן שיניים במשך תקופה ממושכת
– קירבת רכס העצם לרצפת הסינוס, האף
– כישלון שתלים
– תהליכים גידוליים ועוד
– אוגמנטציה(השתלת עצם) לצורך השתלות
הסבר מפורט יינתן במהלך הכנת תוכנית הטיפול שלך.
פיסול סנטר אפשרי הן באמצעות שתל והן באמצעות הזזת עצם הסנטר למיקום שיבטיח מראה מחמיא. שני סוגי ניתוחי הסנטר נחשבים פשוטים יחסית, וניתן לחזור לשגרה כמעט מלאה מיד לאחריהם
לפרטים נוספיםסתימות, סגירת מרווחים בין שיניים, שחזורי חרסינה, שיקום באמצעות שתלים, שיקום בלסת מחוסרת שיניים ועוד - מגוון רחב של אפשרויות לשיקום הפה ולמקסימום אסתטיות
לפרטים נוספיםכאשר מבצעים השתלות דנטליות (השתלות שיניים) באזור הלסת העליונה, פעמים רבות יש צורך בהרמת רצפת הסינוס על מנת לאפשר בניית עצם והשתלות דנטליות באזור לסת עליונה אחורית.
לפרטים נוספים