עקירת שיני בינה

עקירת שיני בינה  – מומחיות, בטיחות וחוויית טיפול מתקדמת

שן הבינה מתחילה להציק, הכאב העמום בא והולך, לפעמים זו רק רגישות קלה ולפעמים כבר אי אפשר לאכול, לבלוע או לישון. עדיין, רובינו מחכים עד שאין ברירה, עד שהכאב הופך לבלתי נסבל. הפחד גדול מהכאב.

למה? כי התרגלנו לחשוב שעקירת שן בינה זה כאב, סבל וימים של התאוששות.

האמת היא לגמרי אחרת! 

במרכז כירורגי שוורץ-ארד הופכים את תהליך העקירה הכירורגית / עקירת שן בינה להליך בטוח, מקצועי ונוח. 

התהליך כולו מתבצע תחת ידיו/ה המיומנות של כירורג/ית פה ולסתות, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות שמאפשרות ביצוע הטיפול תחת רמות טשטוש (גז צחוק, טשטוש ורידי או הרדמה כללית), לאחר אבחון מדוייק הכולל צילומים וצילומי CT במידת הצורך, הנעשה במקום.

אז למה לסבול? שן הבינה שלך מטרידה אותך? הגיע הזמן לחוות רפואה מתקדמת ברמה אחרת.

אם את/ה הורה לילדים בני 15 ואילך, כדאי לבדוק את שיני הבינה שלהם, אבחון ועקירה מוקדמים מונעים סיבוכים!  

 

    צרו קשר - אנחנו כאן בשבילכם
    מבט לחדר ניתוח בעת עקירה כירורגית

    מדוע שיני בינה שונות משיניים אחרות ומהן הסיבות לעקירתן?

    שיני בינה, הנן הטוחנות האחרונות שמתפתחות בפה, נבדלות משאר השיניים לא רק בזמני בקיעתן 17- 20, אלא גם באתגרים שהן מציבות. 

    למה שיני הבינה נכלאות?

    במהלך האבולוציה, גודל הלסת קטן בהתמדה, בעקבות שינוי הדיאטה מאוכל ניצוד ונלקט לאוכל מעובד.

    לאחר שהלסת סיימה את התפתחותה, וזה קורה בסיום הגדילה המתרחש בהתאם למין ולגנטיקה בין גיל 17 ל – 20, נוצר מצב, אצל מרבית האוכלוסייה בעולם (מעל 60%!), שאין לשיני הבינה הבוקעות אחרונות, מקום מספיק לבקיעה תקינה בלסת. כתוצאה מכך, שיני הבינה עלולות לבקוע בצורה לא תקינה, להילכד, "להיכלא" בתוך עצם הלסת (ומכאן השם שן כלואה), לדחוף, לספוג שורשים ולגרום לספיגה או עששת בשיניים סמוכות, ליצר תהליכים פתולוגים כמו ציסטות דלקות; מגוון בעיות רפואיות ואסתטיות.   

    עקירת שן/שיני הבינה מתבצעת כאשר מזוהה חשש לנזק לסביבה או כאשר השן אינה יכולה לבקוע באופן תקין. זאת אפשר לאבחן כבר זמן קצר לאחר התפתחותה בלסת עוד לפני שהחלה בקיעתה לחלל הפה.

    המצבים הנפוצים שמחייבים התערבות כירורגית:

    1. הפרת האיזון הפונקציונאלי ולעיתים אף האסתטי של החיוך – שן בינה שבוקעת במרחב מצומצם עלולה לדחוף את השיניים קדימה, מה שיכול לגרום לצפיפות ולשינוי במנח השיניים.
    2. פגיעה בשן טוחנת סמוכה – כאשר שן הבינה צומחת בזווית לא תקינה, היא עלולה להידחס אל כותרת או שורש השן הסמוכה. לחץ זה עלול לגרום לדלקת, עששת חמורה ואפילו להרס השן הטוחנת הסמוכה, מה שמחייב לעיתים עקירה לא רק של שן הבינה אלא גם של השן הסמוכה.
    3. התפתחות תהליכים דלקתיים וציסטות – כאשר אין לשן הבינה מספיק מקום לבקוע במלואה, היא עלולה לגרום לתהליך דלקתי ממושך סביב כותרת השן הכלואה. עלולה לפגוע בעצם הלסת ולגרום להרס של הרקמות הסמוכות והתפשטות תהליכים הפוגעים בעצם ומקשים על ביצוע העקירה. לכן במקרים כאלה יש לבצע עקירה בהקדם האפשרי. 
    עקירות שיני בינה כירורגיות

    מהן אפשרויות הטיפול בשיני בינה?

    1. ללא טיפול – תחת מעקב רפואי – אם שן הבינה אינה מאובחנת כשן שעלולה לגרום לפתולוגיה עקב בקיעתה, אינה גורמת לכאב או לזיהום ואין לה סיכון משמעותי לעששת או פתולוגיה אחרת, אפשר להשאיר אותה במעקב. יבוצעו בדיקות תקופתיות וצילומי רנטגן, על מנת לוודא שלא מתפתחות בעיות בהמשך.
    2. עקירה שן בינה  – במקרים בהם מאובחן – אפילו בשלב התפתחות מוקדם, כי השן עלולה לגרום לסיבוכים עקב בקיעתה, במידה ושן הבינה כבר גורמת לכאבים, זיהומים חוזרים, ציסטות, עששת או לחץ על השיניים הסמוכות – יש צורך בעקירתה. אם השן כלואה, יתכן צורך בביצוע כירורגיה לצורך עקירתה, חיתוך החניכיים ולעיתים גם בהסרת חלק מהעצם המכסה את כותרת השן, כדי לעקור את השן בבטחה.
    3. עקירה חלקית (קורונקטומיה – Coronectomy) – אם שורשי השן נמצאים במגע קרוב עם סעיף עצב התחושה של הלסת האחראי לתחושה גם של השפה והסנטר באותו הצד, ייתכן כי הרופא ימליץ על קורונקטומיה – פרוצדורה שבה מסירים את הכותרת בלבד (חלקה העליון של השן) אך משאירים את השורשים כדי למנוע פגיעה עצבית. במקרה כזה יש להמשיך מעקב עד לריפוי מוחלט. במקרים חריגים יהיה צורך בעקירת השורשים בשלב שני.
    4. שימוש ב PRF – מוצרי דם, להפחתת תופעות הלוואי בעקבות עקירת שיני הבינה.

    מהם הסיכונים האפשריים בעקירת שן בינה?

    1. פגיעה בעצבי התחושה – במהלך העקירה, עלולה להתרחש חבלה או לחץ זמני על סעיף העצב התחושתי העובר בלסת מתחת לשיניים, דבר שעלול לגרום לאובדן תחושה חלקי או מלא בשפה, בסנטר או/ו בלשון. קרוב ל 100% מהמקרים מדובר בנזק זמני החולף תוך מספר שבועות עד חודשים, אך במקרים נדירים מאוד, הפגיעה יכולה להיות קבועה.
    2. זיהום או מכתשית יבשה (Dry Socket) – מכתשית יבשה הינה תופעה אשר לעיתים מתרחשת בלסת לאחר עקירת שן. מדובר באי הגלדה והיסגרות רגילה של מכתש העקירה. מצב של מכתשית יבשה מלווה בכאב עז המתפתח בד"כ 2-3 ימים לאחר העיקרה, ומאופיין  לעיתים בכאב המוקרן לאזורים שונים בפנים (אוזן, רקה). הסיכון מוגבר במעשנים. במקרה כזה יש לפנות לרופא בהקדם.
    3. חולשה זמנית בלסת – במקרים נדירים מאוד, עקירה של שן בינה עלולה לגרום להיחלשות עצם הלסת, מה שמעלה (בסבירות נמוכה מאוד) את הסיכון לשבר בעצם הלסת.

    במחקר רטרוספקטיבי שבוצע ע"י ד"ר שוורץ-ארד וקבוצת המחקר שלה, מומחית בינלאומית בכירורגיית פה ולסתות, עולה כי סיבוכים עקב עקירת שן בינה כלואה עולים עם הגיל, תלויים במידת הכליאה, ובעישון סיגריות.

    ניתוח כירורגי עקירת שן בינה ע״י ד״ר שוורץ ארד

    עקירת שן בינה – למה מומלץ לפנות לכירורג פה ולסת?

    עקירת שן בינה איננה "עוד עקירה" – היא אומנות שמשלבת דיוק כירורגי, ניסיון עשיר והבנה מעמיקה של האנטומיה הדנטלית. ארבעת האורחות "הלא קרואות" שמופיעות בגיל ההתבגרות – עלולות ליצור מצבים רפואיים מורכבים, אם הן צומחות בזווית הלא נכונה או נשארות כלואות, הן עלולות לגרום לכאב עז, זיהומים חוזרים, לחץ על  השיניים הסמוכות ואפילו להוביל לנזק בלתי הפיך לעצבי התחושה בלסת.

    עקירה לא זהירה ובידיים לא מיומנות, עלולה לגרום לפגיעה בעצב ולתוצאה בלתי הפיכה – אובדן תחושה חלקי או מלא בשפה התחתונה, בסנטר או בלשון מה שמכונה פגיעה עצבית איאטרוגנית. כאשר מדובר בעקירת שן בינה, עקירת שן בינה כלואה נדרש דיוק כירורגי ברמה הגבוהה ביותר. מומחה לכירורגיית פה ולסת אינו רק "רופא שיניים" – הוא מנתח עם התמחות ארוכה ומעמיקה בהליכים כירורגיים מורכבים, כולל עקירות מסובכות ושימור עצבי התחושה. 

    עקירות שיני בינה מרכז שוורץ ארד

    מרכז כירורגי שוורץ-ארד - חדשנות בטיפול בעקירות שיני בינה ועקירות כירורגיות מורכבות - פחות כאב, פחות נפיחות, התאוששות מהירה יותר!

    עקירת שיני בינה ועקירות כירורגיות מורכבות הן פרוצדורות רפואיות הדורשות ידע, דיוק וניסיון רב, במיוחד כאשר מדובר במקרים מורכבים כמו שיניים כלואות, קרבה לעצב או סיבוכים פוטנציאליים. במרכז כירורגי שוורץ-ארד אנו מאמינים בגישה מקצועית, זהירה ומבוססת ראיות רפואיות בכל הנוגע לעקירות מורכבות ועקירות שיני בינה, אנו מחויבים להעניק לך טיפול רפואי איכותי, בטוח ומתקדם – כי הבריאות והנוחות שלך הן בראש סדר העדיפויות שלנו. אנו מבצעים אבחון קפדני בהתבסס על צילומים ובדיקות קליניות כדי להחליט על הגישה המתאימה לכל מטופל/ת.

    1. מניעת סיבוכים עתידיים – כאשר שיני הבינה כלואות, צומחות בזווית בעייתית, או גורמות לדלקות חוזרות ונשנות, אנו ממליצים על עקירה מוקדמת של שן הבינה כדי למנוע בעיות חמורות יותר בעתיד.
    2. שימוש בטכנולוגיית PRF – PRF – (PLATELET RICH FIBRIN) הנחת מוצרי דם טבעיים במכתשיות השיניים לאחר עקירה, המעודדים את המערכת החיסונית לאחר עקירות להפחתת כאב, נפיחות ודימום ולשיפור תהליך ההחלמה.
    3. שימור בריאות השיניים והחניכיים – שיני בינה עלולות להשפיע לרעה על השיניים הסמוכות ולגרום לנזק בלתי הפיך. אנו פועלים מתוך אחריות לבריאות הפה הכוללת.
    4. מצוינות רפואית – עקירת שיני בינה מתבצעת ע"י מומחים לכירורגיית פה ולסת, עם ניסיון רב בטיפולים מורכבים, במטרה להבטיח את התוצאה הטובה ביותר.
    5. בטיחות וחדשנות – המרכז פועל ברישיון משרד הבריאות, מצויד בטכנולוגיות מתקדמות ומקפיד על נהלי בטיחות קפדניים להבטחת רמת טיפול מיטבית.
    6. חוויית מטופל/ת בטוחה ומותאמת אישית – שילוב מומחים מתחומי הכירורגיה, האסתטיקה והשחזור מאפשר לנו להציע פתרונות מותאמים אישית לכל מטופל/ת. אנו מלווים כל מטופל/ת באופן אישי לאורך כל התהליך, החל בשלב הייעוץ ועד להחלמה מלאה, תוך מתן מענה מקצועי ומדויק לכל צורך.

    שיני הבינה שלכם מטרידות אתכם? הגיע הזמן לחוות רפואה מתקדמת ברמה אחרת, לפגישת מקצועית והתאמה אישית התקשרו עוד היום!


    שאלות ותשובות

    איך יודעים שיש צורך בעקירת שן בינה?!

    רצוי לבצע צילום פנורמי, זהו צילום רנטגן דו-מימדי, מבט קדמי של הפה וכל השיניים, זאת ע"מ לראות האם יש שיני בינה, מתי הן עתידות לבקוע והאם הם במנח תקין, ולטפל בהקדם לפני שנגרם נזק.

    מהם האלטרנטיבות בעקירת שן בינה והאם חובה לעקור?

    במידה ויש צורך בעקירת שן בינה הבוקעת בצורה לא תקינה או במידה ונוצרים הליכים דלקתיים באזור, רצוי לבצע זאת בהקדם ואצל מומחה בלבד.

    כמה זמן נמשכת החלמה מעקירת שן בינה?

    ב-24 בשעות הראשונות ייתכנו דימומים, ותופעות לוואי נוספות כמו אי נוחות, כאב, נפיחות וקושי מסוים לפתוח את הפה עשויות להימשך עד 7-10 ימים. ישנם גם מטופלים רבים שאצלם התופעות הנ"ל נעלמות תוך 3-5 ימים בלבד, במיוחד אם ההליך היה פשוט והמטופל מקפיד על הוראות הרופא לשמירה על אזור הניתוח.

    יש לכם עוד שאלות?

    צרו איתנו קשר

    עוד במרכז

    רפואת הפה
    רפואת הפה

    אבחון וטיפול במחלות שונות המתפתחות בחלל הפה לרוב כתוצאה מבעיה בריריות (רקמות רכות) לדוגמא: פטריות, אלרגיות, מחלות עור שמתפתחות על הלשון או על גבי החניכיים וכו. פעמים רבות מדובר על תוצר של מחלה או סנדרום ממנו סובלים בין אם מדבר על סכרת, אוסטאופוריזיס, בעיות בקרישיות דם או בעיה אונקולוגית, לכן – אבחון מוקדם וטיפול מהיר קריטיים ויכולים למנוע סיבוכים עתידיים.

    לפרטים נוספים
    ניתוחי סנטר - אסימטריה, פיסול סנטר
    ניתוחי סנטר - אסימטריה, פיסול סנטר

    פיסול סנטר אפשרי הן באמצעות שתל והן באמצעות הזזת עצם הסנטר למיקום שיבטיח מראה מחמיא. שני סוגי ניתוחי הסנטר נחשבים פשוטים יחסית, וניתן לחזור לשגרה כמעט מלאה מיד לאחריהם

    לפרטים נוספים
    עקירה כירורגית
    עקירה כירורגית

    ישנם שני סוגי עקירות שיניים: עקירות פשוטות ועקירות מורכבות וכירורגיות. העקירות הפשוטות מבוצעות בשיניים שכבר צמחו ושניתן לראות אותן בתוך חלל הפה. עקירות כאלה לרוב יתבצעו בהרדמה מקומית וללא בעיות או הפתעות במרכז הכירורגי שלנו. העקירה תתבצע על ידי אחד הרופאים המומחים שלנו בעזרת מלקחי חילוץ (צבת מיוחדת).

    לפרטים נוספים
    נגישות