שן הבינה מתחילה להציק, הכאב העמום בא והולך, לפעמים זו רק רגישות קלה ולפעמים כבר אי אפשר לאכול, לבלוע או לישון. עדיין, רובינו מחכים עד שאין ברירה, עד שהכאב הופך לבלתי נסבל. הפחד גדול מהכאב.
למה? כי התרגלנו לחשוב שעקירת שן בינה זה כאב, סבל וימים של התאוששות.
האמת היא לגמרי אחרת!
במרכז כירורגי שוורץ-ארד הופכים את תהליך העקירה הכירורגית / עקירת שן בינה להליך בטוח, מקצועי ונוח.
התהליך כולו מתבצע תחת ידיו/ה המיומנות של כירורג/ית פה ולסתות, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות שמאפשרות ביצוע הטיפול תחת רמות טשטוש (גז צחוק, טשטוש ורידי או הרדמה כללית), לאחר אבחון מדוייק הכולל צילומים וצילומי CT במידת הצורך, הנעשה במקום.
אז למה לסבול? שן הבינה שלך מטרידה אותך? הגיע הזמן לחוות רפואה מתקדמת ברמה אחרת.
אם את/ה הורה לילדים בני 15 ואילך, כדאי לבדוק את שיני הבינה שלהם, אבחון ועקירה מוקדמים מונעים סיבוכים!
שיני בינה, הנן הטוחנות האחרונות שמתפתחות בפה, נבדלות משאר השיניים לא רק בזמני בקיעתן 17- 20, אלא גם באתגרים שהן מציבות.
במהלך האבולוציה, גודל הלסת קטן בהתמדה, בעקבות שינוי הדיאטה מאוכל ניצוד ונלקט לאוכל מעובד.
לאחר שהלסת סיימה את התפתחותה, וזה קורה בסיום הגדילה המתרחש בהתאם למין ולגנטיקה בין גיל 17 ל – 20, נוצר מצב, אצל מרבית האוכלוסייה בעולם (מעל 60%!), שאין לשיני הבינה הבוקעות אחרונות, מקום מספיק לבקיעה תקינה בלסת. כתוצאה מכך, שיני הבינה עלולות לבקוע בצורה לא תקינה, להילכד, "להיכלא" בתוך עצם הלסת (ומכאן השם שן כלואה), לדחוף, לספוג שורשים ולגרום לספיגה או עששת בשיניים סמוכות, ליצר תהליכים פתולוגים כמו ציסטות דלקות; מגוון בעיות רפואיות ואסתטיות.
עקירת שן/שיני הבינה מתבצעת כאשר מזוהה חשש לנזק לסביבה או כאשר השן אינה יכולה לבקוע באופן תקין. זאת אפשר לאבחן כבר זמן קצר לאחר התפתחותה בלסת עוד לפני שהחלה בקיעתה לחלל הפה.
במחקר רטרוספקטיבי שבוצע ע"י ד"ר שוורץ-ארד וקבוצת המחקר שלה, מומחית בינלאומית בכירורגיית פה ולסתות, עולה כי סיבוכים עקב עקירת שן בינה כלואה עולים עם הגיל, תלויים במידת הכליאה, ובעישון סיגריות.
עקירת שן בינה איננה "עוד עקירה" – היא אומנות שמשלבת דיוק כירורגי, ניסיון עשיר והבנה מעמיקה של האנטומיה הדנטלית. ארבעת האורחות "הלא קרואות" שמופיעות בגיל ההתבגרות – עלולות ליצור מצבים רפואיים מורכבים, אם הן צומחות בזווית הלא נכונה או נשארות כלואות, הן עלולות לגרום לכאב עז, זיהומים חוזרים, לחץ על השיניים הסמוכות ואפילו להוביל לנזק בלתי הפיך לעצבי התחושה בלסת.
עקירה לא זהירה ובידיים לא מיומנות, עלולה לגרום לפגיעה בעצב ולתוצאה בלתי הפיכה – אובדן תחושה חלקי או מלא בשפה התחתונה, בסנטר או בלשון מה שמכונה פגיעה עצבית איאטרוגנית. כאשר מדובר בעקירת שן בינה, עקירת שן בינה כלואה נדרש דיוק כירורגי ברמה הגבוהה ביותר. מומחה לכירורגיית פה ולסת אינו רק "רופא שיניים" – הוא מנתח עם התמחות ארוכה ומעמיקה בהליכים כירורגיים מורכבים, כולל עקירות מסובכות ושימור עצבי התחושה.
עקירת שיני בינה ועקירות כירורגיות מורכבות הן פרוצדורות רפואיות הדורשות ידע, דיוק וניסיון רב, במיוחד כאשר מדובר במקרים מורכבים כמו שיניים כלואות, קרבה לעצב או סיבוכים פוטנציאליים. במרכז כירורגי שוורץ-ארד אנו מאמינים בגישה מקצועית, זהירה ומבוססת ראיות רפואיות בכל הנוגע לעקירות מורכבות ועקירות שיני בינה, אנו מחויבים להעניק לך טיפול רפואי איכותי, בטוח ומתקדם – כי הבריאות והנוחות שלך הן בראש סדר העדיפויות שלנו. אנו מבצעים אבחון קפדני בהתבסס על צילומים ובדיקות קליניות כדי להחליט על הגישה המתאימה לכל מטופל/ת.
שיני הבינה שלכם מטרידות אתכם? הגיע הזמן לחוות רפואה מתקדמת ברמה אחרת, לפגישת מקצועית והתאמה אישית התקשרו עוד היום!
עקירה כירורגית של שיני בינה היא פעולה שבה מסירים את שן בינה (לרוב כלואה או שלא בקעה במלואה).
שיני בינה עלולות לגרום לכאבים, דלקות, צפיפות בשיניים, עששת או פגיעה בשן הסמוכה.
לא.
אם השן בריאה, בקעה במלואה, לא גורמת לכאב ולנזק - ייתכן שאין צורך בעקירה. לעומת זאת שיניים כלואות או שיניים שגורמות לבעיות לרוב יוסרו בעקירה כירורגית.
הפעולה מתבצעת תחת הרדמה מקומית, כך שבמהלך עקירת שן הבינה לא תחושו כאב, אלא תחושת לחץ.
לאחר הפעולה עלול להופיע כאב או נפיחות - שניתן לטפל בהם באמצעות תרופות מתאימות.
זמן ההחלמה משתנה בין מטופלים, אך בדרך כלל תופעות כמו כאב, נפיחות וקושי בפתיחת הפה נמשכות בין 3-7 ימים. הקפדה על הוראות הרופא מסייעת להחלמה מהירה יותר.
מומלץ לעקור שיני בינה בגיל צעיר (סוף העשרה עד אמצע שנות העשרים).
מומלץ לצרוך מזונות נוזליים, רכים וקרים, כגון יוגורט, גלידה, ומרקים פושרים. יש להימנע ממזונות חמים, חריפים או קשים שעלולים לפגוע באזור המנותח.
אכילת מזון רך וקר בימים הראשונים, הימנעות מעישון ושתיית משקאות חמים, הקפדה על נטילת תרופות בהתאם להמלצת הרופא.
שתל דנטלי הנו למעשה תחליף לשורש שן שחסרה או נעקרה. "שורש" זה מוחדר ללסת ובכך מחליף את שורש השן הטבעית החסרה. שתלים דנטליים קיימים בצורות, גדלים ופני שטח שונים.
לפרטים נוספיםבמידה והשן כלואה וטרם בקעה או בקעה באופן חלקי, יש צורך בעקירה כירורגית שן בינה. הכוונה להליך כירורגי בו חושפים את האזור ומבצעים חתך ברקמה, לאחר מכן עוקרים בעדינות את השן ושורשיה ומסיימים בתפירה. במקרים רבים אנו ממליצים על הנחת פלזמה עשירה בפיברין (PRF) שמשמשת כמו "דבק ביולוגי" לצורך זירוז תהליכי הריפוי לאחר העקירה.
לפרטים נוספיםאוגמנטציה (AUGMENTATION) או השתלת עצם, היא אחת הפרוצדורות המרכזיות והמורכבות ביותר בתחום שיקום הלסתות האטרופיות (ספוגות) בעקבות נסיגת עצם הלסת. זהו הליך כירורגי שמטרתו לשחזר את צורת ואיכות הלסת, הנפח והעובי של עצם הלסת שאבדו, כדי לאפשר השתלת שתלים להשלמת השיניים עם סיכויי הצלחה טובים יותר לטווח הקצר והארוך.
לפרטים נוספים