טיפול שורש הוא המענה המתאים למצב שבו השן סדוקה, כשהשן נדחפה פנימה עקב חבלה, במקרים של עששת וכשהשן נגועה בזיהום. השלב הראשון הוא אבחון שמטרתו הערכת מצב תעלות השורש, באמצעות צילומים ומיקרוסקופ. השלב השני הוא סילוק הדלקת, הרקמות הנגועות והזיהום, ע"י מחטים מיוחדות, שטיפות ומכשור ייעודי לניקוי התעלות. השלב האחרון הוא סתימת השורש, בעזרת חומרים מיוחדים בשילוב תחמוצות אבץ וחומרים נוגדי דלקות. טיפולי שורש מבוצעים ע"י אנדודונטים – מומחים בתחום ספציפי זה שעברו הכשרה מתאימה.
אמצעי הדמיה משוכללים, חומרים מתקדמים והבקיאות המקצועית של האנדודונטים מאפשרים, בחלק מהמקרים, להשלים טיפול שורש בפגישה אחת. במקרים מורכבים או כשהמטופל מבקש לקצר את האורך של כל מפגש, נפרוס את טיפול השורש על פני מספר מפגשים.
ברוב המקרים אין צורך באנטיביוטיקה לאחר טיפול שורש. הטיפול עצמו מספק פתרון לזיהום, והגוף מפנה את הדלקת מהאזור. עוד כדאי לזכור שנטילת אנטיביוטיקה שלא לצורך עלולה להוביל לתופעות לוואי מיותרות ואף לתגובה אלרגית. ישנם מצבים שבהם יש ליטול אנטיביוטיקה לפני טיפול שורש. בכל מקרה תקבלו מאיתנו המלצות מפורטות וספציפיות עבורכם.
הסיבה השכיחה לשיניים סדוקות היא טראומה. גורמים אפשריים נוספים הם ברוקסיזם (שחיקה או הידוק שיניים), המבנה האנטומי של השן, הרגלים שמפעילים כוח מוגבר על השן ומחסור בשיניים סמוכות שיוצר חלוקה לא מאוזנת של כוחות הלעיסה.
סתימות, סגירת מרווחים בין שיניים, שחזורי חרסינה, שיקום באמצעות שתלים, שיקום בלסת מחוסרת שיניים ועוד - מגוון רחב של אפשרויות לשיקום הפה ולמקסימום אסתטיות
לפרטים נוספיםאבחון וטיפול במחלות שונות המתפתחות בחלל הפה לרוב כתוצאה מבעיה בריריות (רקמות רכות) לדוגמא: פטריות, אלרגיות, מחלות עור שמתפתחות על הלשון או על גבי החניכיים וכו. פעמים רבות מדובר על תוצר של מחלה או סנדרום ממנו סובלים בין אם מדבר על סכרת, אוסטאופוריזיס, בעיות בקרישיות דם או בעיה אונקולוגית, לכן – אבחון מוקדם וטיפול מהיר קריטיים ויכולים למנוע סיבוכים עתידיים.
לפרטים נוספיםכאשר מבצעים השתלות דנטליות (השתלות שיניים) באזור הלסת העליונה, פעמים רבות יש צורך בהרמת רצפת הסינוס על מנת לאפשר בניית עצם והשתלות דנטליות באזור לסת עליונה אחורית.
לפרטים נוספים